TeleComputing stärker sin position i Norden – köper integrationsspecialisten iBiz Solutions

TeleComputing ingår avtal om att köpa integrationsföretaget iBiz Solutions. Detta med anledning av att den starka tillväxten inom områden som maskininlärning, artificiell intelligens och Internet of Things (IoT) innebär allt mer komplexa IT-lösningar och högre krav på kontroll över integrationer.

 

– Detta förvärv stärker vår marknadsposition i Norden och innebär att vi står starkt rustade inför en fortsatt tillväxt på en marknad där integrationer och extern drift blir en allt viktigare framgångsfaktor. iBiz Solutions är ett företag med stark teknisk expertis, god affärsförståelse och gott rykte, vilket stämmer bra överens med TeleComputings nuvarande position och framtida ambitioner. Förvärvet stärker också vårt erbjudande inom rådgivningstjänster, både i Sverige och Norge, säger Terje Mjøs, koncernchef på TeleComputing.

 

TeleComputing förstärker därmed sin tjänsteportfölj med en omfattande integrationskompetens, vilket går i linje med TeleComputings rådgivningsstrategi och starka erbjudande kring hybrida molnlösningar. Befintliga och potentiella kunder till TeleComputing och iBiz Solutions kommer därmed få tillgång till ett bättre serviceerbjudande.

 

De nya möjligheterna inom maskininlärning, artificiell intelligens och Internet of Things förutsätter att företag kan hålla ordning på samspelet mellan olika lösningar. iBiz Solutions har både kompetens och lösningar för detta och är ledande på integrationer i Sverige och Norge. Förra året vann de priset "Årets Microsoft-partner" i kategorin intelligenta molnlösningar.

 

iBiz Solutions tillhandahåller IT-arkitektur och integrationstjänster till stora och medelstora företag och organisationer i Sverige och Norge. Företaget erbjuder även ett omfattande kursutbud. iBiz Solutions har över 55 anställda och har haft god lönsam tillväxt under många år. Omsättningen var 63 miljoner kronor år 2017.

 

Företaget arbetar med nordiska verksamheter så som Scandic, Olav Thon Group, Sandvik, Felleskjøpet, AlfaLaval, Caverion, Forex Bank och Jämtkraft. Huvudkontoret ligger i Karlstad, och företaget har även kontor i Stockholm, Gävle och Oslo.

 

För mer information:

Terje Mjøs, CEO TeleComputing, Tel: +47 900 34 159 E-post: terje.mjos@telecomputing.no

Allan Hallén, VD iBiz Solutions, Tel: +46 706 994 336 E-post: allan.hallen@ibiz-solutions.se

 

Om TeleComputing

TeleComputing-koncernen är en snabbväxande leverantör av kompletta IT-tjänster på den nordiska marknaden. TeleComputing hjälper företag och organisationer att skapa verkligt affärsvärde genom IT. Genom att kontinuerligt utveckla bättre och mer användarvänliga molntjänster kan vi erbjuda våra kunder IT-tjänster som är kostnadseffektiva, flexibla och framtidsanpassade. Koncernen har cirka 700 anställda på 8 orter i 3 länder och cirka 1 300 företagskunder i Norden. TeleComputing är

certifierade enligt såväl ISO9001:2008 (kvalitet), ISO 27001 (informationssäkerhet) som ISO14001 (miljö). TeleComputing ägs av IK Investment Partner. För mer information se www.telecomputing.se.

 

Om iBiz Solutions

iBiz Solutions är ett IT-företag med specialistkompetens inom systemintegration, med huvudkontor i Karlstad. iBiz Solutions har även kontor i Stockholm, Gävle och Oslo och har över 55 anställda och cirka 50 kunder. 2017 omsatte iBiz Solutions 63 miljoner kronor.

 

Livingstone Partners har varit finansiella rådgivare för iBiz i transaktionen.

Nyheter

Integration Summit 2018

Kom och lyssna på Richard Hallgren, Robin Hultman och Mattias Lögdberg som är några av Nordens främsta... Fortsätt läsa

11 nov, 2018

Integration Summit 2018

iBiz Solutions bjuder den 14 november in till Integrations Summit. Du är välkommen till Microsofts... Fortsätt läsa

21 sep, 2018

Integrate i London 4-6 Juni

Som tidigare år deltar iBiz Solutions på Integrate i London 4-6 juni. Ett 3-dagars event med fokus på... Fortsätt läsa

16 maj, 2018

Cramos Product Viewer - Integration at its best!

Den 24/4 presenterar iBiz Solutions och Cramo ett spännande case på Radar i2i med temat "Integration för att... Fortsätt läsa

04 apr, 2018

iBiz Solutions MVP på Azure - Mattias Lögdberg - talar på Integrate 2018 i London!

Integrate 2018 är det största eventet kring integration på Microsoft-teknologi i Europa och hålls varje år i... Fortsätt läsa

27 Mar, 2018